Пиратите се посурови, изнудиле над 100 милиони долари

Пиратите и понатаму господарат со Аденскиот залив, иако во лов на нив се ангажираа водечки земји на НАТО, вклучувајќи ја и морнарицата на САД. Пиратството сега се претвори во голем бизнис во кој се вртат милиони долари, од кои живеат, не само крадците, туку и десетици илјади граѓани во Сомалија.

Пофалби и од републичкиот синдикат за велешките пожарникари

Награда за нивната пожртвуваност сервис за кафе и решо

Уште една обвинителка во велешкото Јавно обвинителство

Цветанка Новакова е избрана од Советот на Јавни обвинители за јавен обвинител во Велес.

Од викендов започнува летното време на сметање

Сабота ноќта еден час помалку спиење

Храбри пожарникари, во застарена лична опрема

Велешките пожарникари покажаа голема пожртвуваност, а на виделина излезе дека имаат постара лична опрема.

Починатите во капела 24 часа, најмалку

Велешани затечени од новината дека починатите мора да ги чуваат во капела, во спротивно казна

Велешанец останува во Јапонија и покрај лошите вести

Александар Шурбевски две години живее во Кјото Јапонија, но и покрај лошите вести кои доаѓаат по катаклизмичниот земјотрес и проблемите со атомската централа во таа земја, не се враќа дома

Нема да се легализират ниту дивоградбите на Рамина

Бидјеќи реонот на свелчиштето Рамина беше прогласен за заштитена зона, дивоградбите кои таму постојат нема да бидат легализирани

Седницата на Советот продолжи и заврши

Под опасност за парична казна и самораспуштање на Советот, прекинатата седница по неколку часа продолжи, но без советниците од СДСМ кој си заминаа сметајќи дека се ова е режија на владеачката партија. На седницата останаа советниците од ЛДП и ВМРО-НП.

Прекината седницата на Советот на општина Велес

38-та седница прекината на втората точка од дневнито ред, за Годишен извештај за работењето на Општина Велес за 2010 година. ВМРО-ДПМНЕ ја напушти салата поради закана, за СДСМ ова е бегство поради страв од пораз на претстојните избори.

Тргнуваат на училиште со изгрејсонце а се враќаат на зајдисонце

Малкумина деца можат да се пофалат дека го виделе изгревањето на сонцето, моментот кога се раѓа денот. За тројцата браќа Попови, Александар, Спасе и Никола од велешкото село С`лп тоа е секојдневие, бидејќи мораат да станат рано наутро, за да дојдат навреме на училиште.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »