Заборавениот белградски концентрационен логор, Старо сајмиште

Старо сајмиште бил најголемиот концентрационен логор во Југоисточна Европа, денес таму живеат 2,5 илјади луѓе

Македонскиот јазик официјален во Војводинска општина

Ова е првпат македонскиот јазик да биде прогласен за официјален надвор од Република Македонија.Општината е Пладниште, каде 11 отсто од жителите се Македонци

Пеш до седми кат, оти 28 години лифтовите на работат

Неслогата на станарите од седумкатницата на улица Методија Андонов Ченто е причина што 28 години тие одат пеш до нивните станови

И пиперката дава парче леб, ама е корав

Со ќумбиња и светики се грее расадот а се работи 24 часа, 12 во пластеник, 12 се дежура. Така работат 70 отсто од градинарите во Градско кои одгледуваат раноградинарски култури

Како преку ноќ се работи, од гаража дуќан

Инспекцијата ја стопираше изградбата на овој градежен зафат, кој се случуваше без дозвола

Планинарскиот дом ,,Бреза,, се распаѓа запустен и заборавен

Има ли надеж дека домот ќе заживее?

Како Сваровски станал милионер

Сваровски е водечки светски производител на брусени кристали и има 2.200 продавници во светот, а нивните кристали ги красат и креации со потпис на Армани.

Руско семејство 40 години живеело отсечено од светот

Живеело во дивината на Сибирската тајга. Главна забава на семејството се состоела во тоа што си ги прераскажувале соновите. Храната им се состоела од компир помешан со мелен рж и конопено семе со сезонски додатоци.Единстена книга што ја имале била Библијата.

Ловџиите го окупираа Велес

Околу 250 потенцијални ловци во Велес полагаа ловџиски испит

Нема независни кандидати и листи за локалните избори во Велес, засега

Ова можност може да се искористи до 9-ти февруари

По кој критериум МРТВ ги дели сметките за радиодифузна такса?

Сметката ја добило лице, кое живее во станот од ќерката, таа редовно ја плаќа сметката а старецот никаде не фигурира дека живее во зградата

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »