Преку конкурс се бара решение како да изгледа центарот на Велес како пешачка зона

Велес е еден од малкуте ако не и е единствен поголем град во Македонија, кој во централното подрачје нема пешачка зона

Нова фонтана во дворот на црквата Св. Кирил и Методиј (фото)

Фонтаната Аз-Буки е донација од диригентот и музичар Запро Запров

Локалитетот Пешти, дом на ретки птици кои ги има се помалку

Времето но и човекот придонеле овие ендемски птици да се иселат, да исчезнат и денес да бидат реткост

Здравковски од ВМРО-ДПМНЕ, правата од социјална заштита не се зголемуваат туку намалуваат

Опозиција вели дека власта ги ограничува и укинува правата на ранливите категории

Велес сака да го менува ГУП-от оти со Просторниот план од 1977-ма среде град има езеро за каналот Морава - Вардар

Локалната власт од граѓаните бара идеи каде да биде индустријата, каде објектите за колективно и индивидуално домување

СДСМ бара вонредна седница на Советот, за безбедноста во општината

Се бара седницата да биде затворена за јавноста а доаѓа по серијата инциденти кои од почетокот на годинава се случија во општината

На просторот од некогашниот АТ Диспанзер ќе се гради паркинг

Владата го отстапила објектот на трајно владеење на Општина Велес. Локацијата има 770 м2 и ќе има простор за 60 возила

Маја Велиновска е нов директор на Детските градинки во Велес

Велиновска е вработена во оваа институција 11 години

И лани секое трето бебе од Велес, родено е во Скопје

Останува трендот на породување на велешките жени во метрополата

Патот до Пешти да биде велосипедска патека, најавува градоначалникот

Коцевски најавува дека и улицата од крстосницата на Жито Вардар до Железничка станица, да биде еднонасочна со велосипедска патека, иако таа е во индустриска зона

Лани во велешко се родиле 600 бебиња, 62 помалку од 2018-та

По неколку години повторно во велешко родени повеќе машки отколку девојчиња

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »