Велешките маала ( ретро)

Ако светот има седум Светски чуда, ако Рим е изграден на седум рида, Велес има седум месности и маала кои се надалеку опеани и познати.

Сите велешки јавори заштитени со закон (ретро)

Со одлука на Собранието на Општина Велес од 1989 година, службен гласник 5/89 во градот 8 дрвја јавори се прогласени за споменици на природата.

Илинденските коњаници стигнаа до Велес

35 коњаници на пат кон Крушево, стигнаа до Велес. Ќе преспијат во Градскиот парк

Штала со триесетина крави среде Керамидна

Таа постои десет години и досега никој од надлежните не реагирал

Зградите на Хабитат готови, становите празни

Иако пет месеци се готови зградите на Хабитата во населбата Тунел во Велес се уште не се вселени. Американците вложија милион долари, кој сеуште не можат да започнат да си ги враќаат

Приказната за трите штрка со среќен крај

Три мали штрка денес беа пуштени во природата, откако преживеаја без родители, врнежи од град, без храна. Приказната се случуваше во селото Дрма-Петровец

Започна санацијата на мостот на реката Вардар кај Ногаевци

Маката на селаните од Ногаевци, кои минат преку разрушен мост, треба да заврши на почетокот од октомври, кога мостот треба да биде готов

Што се велешани фрлаат во канализацијата?

По вчерашниот дефект на ул. Благој Ѓорев, надлежните се фатија за глава што се најдоа во канализацијата

Драма на железен мост, драма на езеро, и двете со среќен крај

Велешанка се обидела да скокне од железен мост, велешанец се здавил на езеро. Двете лица спасени, со покажаната присебност на нашите сограѓани. Кој тоа вели велешани сериџии! Кога треба знаат и помагаат.

Ни по две години не се знае виновникот за смртта на родилката Мајсторова

И овој 22 јули, како и тој од пред две години нема одговор на бројните прашања кои семејството ги поставува, за причините за смртта на Лила Мајсторова

Верниците од муслиманската вероисповед го слават Рамазан

За верниците од муслиманската вероисповед започна Рамазан, месец на пост, молитви, милост и простување.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »