Проценка Општина Велес има 54.546 жители

Во недостаток на Попис, надлежните со процена. Каква е состојбата во Лозово, Градско и Чашка. Секаде повеќе машки отколку женски

Основниот суд Велес бара поротници

Бројката е 50 а новина е што тие треба да имаат високо образование

Дома си е дома

Горица Лозе Петровска, родена велешанка по четири децении живот во Германија, се врати да живее во родниот крај

Протест на соседите од градбата на улица Архиепископ Михаил бр. 77

И од општината потврдуваат, градбата нема дозвола за изградба ниту за рушење

Низ Македонија возеа велосипедисти аматери од трансконтинентална трка

Тие возеа околу 4 илјади км од Брисел до Чанак Кале а повеќето минаа и низ Велес

ВМРО-ДПМНЕ Довербата се добива со намалување на невработеноста

Реакција на изјавата на Шеќеринска

СДСМ најави повисока минимална плата и враќање на 15 отсто од ДДВ

Шеќеринска во посета на Велес

Без Велес не можеме

Французинката Лајла и загрепчанецот Стефко учесници на пливачкиот маратон на езеро Младост, пливаа за аматери на 2,5 км

За да врне во лето во Велес, треба да се откопа магарето

Легенда раскажана од постари велешани, сведоци кои ја пренесуваат со децении

Музеј на сладоледот во Њујорк

Музејот е со ограничено траење, само до крајот на август

Велешани масовно се одѕваа за донирање материјална помош

За два дена собрани повеќе од пет тони храна, вода и хигиенски средства

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »