Хозе Мухика: Уругвајскиот претседател најсиромав во светот

Сите негодуваат дека животниот стил на политичарите се повеќе се оддалечува од оној на избирачко тело. Но не и во Уругвај. Запознајте го претседателот кој живее во расклатена куќа на фарма, и раздава поголем дел од својата плата.

Зошто ураганите се нарекуваат со човечки имиња

Ураганот Сенди овие денови е најважна вест во Соединетите Американски Држави, а многумина често се прашуваат зошто таквата заканувачка опасност често има женски имиња.

Ноемвриската класа доброволци даде заклетва

Рекордни 281 војник служат војска во велешката касарна, меѓу нив и 20 девојки

Велешкиот владика Агатангел до Бачкиот Иринеј: За геј парадата во Белград молчите, а на МПЦ плукате

Писмена реакција на Владиката Агатангел до епископот Бачки, Иринеј Буловиќ.Дали ќе Ви биде мило ако ве нарекувам Штерјо? ПОА која Вие со помош на Вранишковски ја инсталиравте е сведена на дваесетина следбеници, кои сослужуват сами меѓу себе без верници

Брзиот воз Хераклеа достапен и за жителите на населба Чашка

По реакциите на жителите на оваа населба,раководството на ЈП Македонски Железници одлучи возот да сопира

Балканот ги зајакнува врските меѓу збратимените градови

Договорите меѓу збратимените градови може да бидат од голема полза во смисла на економскиот развој и регионалната соработка во земјите меѓу Балканот.

Ексклузивно: Велешани први во Македонија подготувале пастрмалии уште во 1869

За прв пат во пишан документ од 1869 година година се споменува пастрамлијата. Во овој текст можете да најдете и зошто тогаш велешани морале да прехрануваат две илјади турски војници. Како и зошто бил избркан прогрчкиот владика Антим, еден од тројцата кои ги набркале од градот.

Стигна најбројната класа македонски војници, доброволци

Во Велешката касарна има 263 војници

Местото за вечен помен

Каде и како се сочувани вечните почивалишта на познатите велешани.

Рибокрадци со струја ловеле риба на езеро

Со ваков незаконски улов фатиле амур капиталец тежок 15 кг, долг еден метар

Општина Велес и Општинскиот Црвен крст потпиша меморандум за соработка

Ова е прв ваков документ за соработка во земјава

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »