Стево Крстевски нов претседател на ОО на СДСМ Велес

Крстевски најави дека за скоро време ќе ги избере членовите на Извршниот одбор

Ракометарот Кузмановски стана велешки зет

Тој ја побара за сопруга а велешанката Моника Игнова му кажа ,,ДА,,

Градинката и Основното училиште “Даме Груев”во Градско добија сензорна градина

Oваа градина е наменета за зголемување на сетилните вештини и психомоториката кај децата од предучилишна возраст па сé до периодот на адолесценција

Ракометарот Дарко Димитриевски се ожени

Во неделата стапи во брак со велешанката Виолета Крлеска

Обезбедени средства, ќе се гради пешачка патека до изворите на реката Бабуна

Патеката ќе биде долга 1,6 км а изведбата треба да се заврши до крајот на ноември

Велешанката Сандра Јорданова изработува предмети од рециклирана хартија (фото)

Изработените предмети се употребливи и декоративно и практично

Во 17,54 ч. почнува летото

Денес 172 ден во годината трае 15 часа и 13 минути

Младите гo уредија Градски парк

Се обновија 14 клупи и се собра два кубни метри смет

Со автомобил до локалитетот Пешти

Локалната власт со него планира да го развива туризмот, дел од јавноста стравува дали со тоа ќе се зголеми бројот на дивоградбите во овој предел

Од сто возачи секој тринаесети во Велес, бил под дејство на алкохол

Во саботата кон неделата сообраќајците ги контролирале возачите дали возат под дејство на алкохол. Освен во Велес контролирани се кавадарчани и неготинци кои со висок процент возеле пијани

Велешани пеш до Лопушник, да му оддадат почит на Рацин

Еколошката групација Зелена сила го организира шестдневниот планинарски марш

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »