18 пакети од Црвениот крст за стари и изнемоштени лица

Жители на село С`лп реагираат заборавени сме. Велес од вечерва во жолто ниво, се најавуваат мошне ниски температури. И натаму отсечени Рудник, Лугинци, Ветерско и Џидимирци

Старица спасена од премрзнување

Згрижена е во интерно одделение и е во стабилна состојба

Се уште не се проодни сите патишта во Велешко

Селата Рудник, Лугинци, Ветерско и Џидимирци и натаму отсечени, таму живеат стотина најмногу постари лица

Патиштата во велешко исчистени

Пробиени патиштата до Иванковци, Мамутчево, Бузалково, Сливник и Клуковец. Дел од високите делови на градот без вода за пиење а дефекти нема

Чекалната затворена, патниците на -12

По пола саат и повеќе се чека на отворено додека дојде возот, на Железничка во Велес

Зимско капење на езеро Младост (видео)

На - 15 степени, тројцата храбри велешани сега и се бањаа. Го скршија мразот!!

Лани на ТрМр 1.618.721 прочитани текста

Статистиката вели дека лани ТРМР го читале 283.949 посетител. Настаните кои ја одбележаа ланската година младите велешани-автори на про-Трамп порталите, посетата на фудбалерот Кавани вреден 60 милини евра, коцнертот на Јоксимовиќ

Ни снегот ни студот не им пречи

На -13, млади велешани се забавуваа на езеро Младост

Бузалково и Сливник отсечени

Немаа струја и 36 часови, немаат пристап до лекар

Време за престанок на омразата и за надминување на сите меѓусебни поделби

Божикна честитка од Владиката Агатангел, Митрополит на Повардарска Епархија на МПЦ – ОА

Двесте патници и пет автобуси 14 часа минаа на Автобуска во Велес

Бадниковата вечер и Божикното утро, патниците за Кочани и Струмица го пречекаа далеку од дома

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »