Голем интерес на велешани за ангажирање на Попис 2011

Петстотини велешани се надеваат дека ќе добијат некое од 250-те места за претстојниот попис

За работата на полицијата, зад затворени врати

37-тата седнциа на Советот на општина Велес, еден дел ќе биде затворена за јавноста. За тоа како работи полицијата.

Хуманитарна акција на децата од Чашка и Мелница

Се собираа парични средства за девојчето кое падна од кровот на зграда и преживеа

В сабота напладне тестирање за Попис 2011

Од Државниот завод за статистика ги повикуваат сите апликанти за попишувачи и инструктори, на тестирљање, утре сабота во 12ч.а со Гиманзијата Кочо Рацин

Велешани се вратија од пеколот на Бенгази, Либија

Тројцата велешани заедно со триесетината македонци се вратија дома, во вторникот наутро од пеколот со војна зафатениот Бенгази, Либија.

Малолетници по полноќ тераат ноќен живот

Водат ли грижа родителите, каде се нивните малолетни деца навечер?

Сомбор одблизу

На северот од Србија, на тромеѓето од границата со Хрватска и Унгарија сместен е Сомбор, новиот збратимен град на Велес. Што е тоа што овие два града ги зближува, за нивните сличности, разлики и Сомбор одблизу, во репортажата во продолжение.

Вашингтон „најцрното име“ во Америка

Името на Џорџ Вашингтон е неодвоиво од Америка, и тоа не само од историјата на нацијата. Името се идентификува со безброј улици, згради, планини, мостови, споменици, градови - и луѓе.

Велес во собораќаен колапс

Поради расипаните безбедносни рампи и воз кој заглави среде град, Велес овој петок беше неколку часа во сообраќаен колапс

Свети Ѓорѓи Кратовски, 24 февруари

Запален затоа што си ја сакал верата

Обележана 67-та годишнина од Февруарскиот поход

Историски час за еден од позначајните настани во НОБ, се обележа во месноста Камила регионот на Азот

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »