Каде се паркинзите од новите згради во центарот?

Велешани лути што новите згради во центарот не го решиле најболното прашање, паркинг простор, но што вели Законот. Има ли иднина за катна гаража во центарот на Велес.

Продолжија работите на изградбата на мостот кај Ногаевци

Се најавува дека мостот ќе биде завршен до крајот на ноември

Заборавени, жедни и калливи

150 жители на населбата Градско Водостопанство живеат во мизерни услови, без вода, каналзиција, калив земјен пат

Велешанецот Митковски последен на СП во орање во Хрватска

Слаби резултати на македонските шампиони во орање на Светското првенство

Ни од втор пат не се продаде Хотелот во Горно Врановци

Не се јави ниту еден заинтересиран за објектот, за кој се води постапка пред Уставен суд

Tри кученца бараат сопственик

Хуманоста на велешани на испит.Кученца од новото прифатилиште во Ветеринарата бараат сопственик. Видете ја сликата, ќе им одолеете ли?

Загинатите велешките борци од НОБ ќе добијат Алеја на хероите

По иницијатива на Општинската организација на Сојузот Борците од НОВ, Општина Велес ги дислоцира бистите на 12 борци и народни херои од јавно -прометните површини во градот

Зошто општина Чашка брза да го продаде хотелот во Горно Врановци?

Локалните власти од Велес ги информирале колегите од Чашка дека процедурата е сопрена, но тие се решени Хотелот да го продаваат

Секнаа чешмите во село Караслари

Шестотини жители од средата беа без вода, од денес ги снабдува цистерна. Така ќе биде се до решавањето на проблемот со селскиот водовод

Турските туристички места се за странците, а не за локалните жители

И покрај тоа што Турција е земја на туризмот, околу 86 проценти од турските граѓани не можат да си дозволат еднонеделен одмор, имаат проблем со изолацијата во нивниот дом, се во долгови и немаат доволно приходи за да си дозволат „неочекувани трошоци“, како ни да си го подноват својот скуден намештај

Стравични сведочења на нацистичките војници од Втората Светска војна

Книгата со сведоштва на германски војници зaтвореници, ја открива мистеријата зошто обичниот човек кој пред војна не бил во состојба ни куче да удри, се претвора во крвожедна машина веднаш штом облече униформа

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196

АНКЕТА »

2017-та е зад нас. Како ќе ја помните?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »