Заев од граѓанската трибина во Велес - Водиме прогресивна политика, која ќе донесе благосостојба на нашиот народ

Заев потенцира дека се што направил е за економски просперитет на граѓаните

Сојузот на пензионери во Велес користи енергетско ефикасно греење

Поставени се четири инвертори, кои служат за затоплување на салите за активности и работните простории со корисна површина од 300 м2

Жртвите Ромки на семејно насилство немаат каде интервентно да се сместат, покажа истражување за достапност на услугите за жените Ромки

Истражувани се Ромки жителки од шест града во Македонија, Кичево, Куманово, Велес, Прилеп, Кочани и Штип

Може ли Хотелот во Горно Врановци да биде повторно сместувачки капацитет (фото)

Гостите од Општина Чили -Турција, стопанственици и иселеници во посета на збратимената Чашка, сакаат да дознаат за хотелот

Мовембар по седми пат кај велешани ја подига свеста за ,,машките,, болести

Дружењето во текот на овој месец и продажбата на маичките имаат хуманитарен карактер, собраните средства ќе бидат донирани на сограѓанин, на кои му се потребни за лекување

Фудбалската легенда Трајче Ковачев добитник на наградата за животно дело ,,Гемиџии,,

Да има што повеќе спортисти кои се прваци на Македонија, учесници на меѓународни, Балкански, Европски и Светски првенства, да се споменува името Борец или градот Велес им порача Ковачев на младите

За две години работа, во Општина Чашка инвестирани четири милиони евра

Градоначалникот Стојановски со отчет за сработеното од неговиот мандат

Велес слави, 9-ти Ноември - денот на Општината (фото)

Кои се добитниците на општинските награди

Нов парк во станбен комплекс УЗУС (фото)

Површината на паркот е 6 илјади м2, има патеки во должина од 670 метри, 20 канделабри, 20-тина клупи, детски реквизити и справи за вежбање

Стотина војници доброволци дадоа свечена заклетва (фото)

Оваа 39-та генерација војници е меѓу побројните последните години во велешката касарна

75 години слободен Велес (фото)

Слава им на загинатите борци и граѓани кои го дадоа животот за слободата

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »