Се роди тројка во семејството Ѓаковски

Јосиф, Јоаким, Дамјан се прва рожба на Наташа и Јордан

Од матурска забава, во војнички живот

23-тата генерација доброволци на АРМ даде заклетва

Лето е, внимавајте на огнот!

Надлежните потсетуваат дека почетниот пожар може да се изгасне со една чаша вода! Препораки како да не дојде до пожар.

Само во Башино село, водата од селската чешма е исправна

Таа со години има континуитет на исправност, се останато треба да се преврива

Битолчанец гостин на регатата

Валентино Сивески четири дена беше дел од регатата, која ја извозе на сопствен кајак

Семејната традиција на регатата продолжува

Дедото учествувал на првата, внукот на последната 16-та Вардарска регата

Учесниците на 16-тата Вардарска регата допловија до Гевгелија (фото)

По еден век гемијата повторно пловеше по Вардар. Сонцето и ветерот најголем проблем за учесниците.

Велес продолжува тивко да умира, во 2013 во минус 146 жители

Лани во Велес природниот пораст во минус, повеќе починати отколку родени, повеќе отселени отколку доселени. Во велешко повеќе се раѓаат машки бебиња а почесто умират мажите.

По 16 пат тргна Вардарската регата (фото)

Стотина учесници ќе пловат четири дена по Вардар од Велес до Гевгелија

Гемијата по еден век пак заплови по Вардар

Стево Коневски ја изработи гемијата по нацрт на Љупчо Данов. Долга е 5,5 а широка 2,6 метри, тешка еден тон. Може да прими осум лица, има двајца веслачи. Ќе заполиви со Вардарската регата

Единствениот Велешанец меѓу милионерите!

Пеце Ацев, личност од нашиот Велес кој јавноста најпрво го запозна преку радиото 5фм, за потоа да го следи и на малите екрани во емисиите „Екстра Ексклузив“, „24 Ексклузив“ и неговата прва авторска емисија „Кралеви на успехот“ која оваа седмица го има крајот на првата сезона.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »