Грижа за ромите во нивната декада

Општина Велес ги уреди улиците каде во градот живеат роми

Сопрена одлуката за пренесување на Хотелот во Горно Врановци на општина Чашка!!!

Ова е решение на Државниот инспекторат за локална самоуправа, со што се запира најавената продажба за в понеделник.Од Чашка најавуваат дека нема да го почитуваат решението на инспекторатот, лицитација ќе има

Љубовна приказна без крај

За срната Петранка и срндакот Никола од шумите на Јакупица

Хрватите и Словенците се скараа за крањскиот колбас

Словенија тврди дека крањскиот колбас е измислен кај нив во 19-тиот век. Хрватска не се согласува. Во тоа време Словенија и Хрватска биле дел од Австро-унгарската империја.

За 21-иот роденден

Т А Т К О В И Н А Т А од Михаил Ренџов

Спасувачите во вода летово успешено интервенирале во 22 случаи

Здружението за безбедност на вода и планина Македонски спасител од Велес ова лето работеше на два локалитети, професионално на базен Снупи и волонтерски на езеро Младост

Редок занает, филигран од срма

Роза Маневска, заедно со уште неколку жени во Македонија се единствените изработувачи на филиган од срма

Колку пари, толку улици

Граѓаните се жалат што не се довршуваат улиците кои се уредуваат, од општината велат работат според средства кои ги одобрува Советот

Владиката Агатангел се молеше за дожд

При неделната утринска литургија, Поварадарскиот Митрополит г.Агатангел отслужи и посебен Молебен канон на Пресвета Богородица со молитвата за што поскоро да заврне дожд секаде во земјава

Бентот, старото велешко капалиште уште живее, но повеќе во спомените

Приказната за Бентот од Ѓоре Ќотата, Воислав Ќириќ и друштвото. За плажата Голи Оток и Шорка. Има ли шанси овој простор да оживее како што тоа го стори Цоро

Најголема винска измама во историјата

Се појави од никаде, многу богат и искусен и знаеше се за вината

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195

АНКЕТА »

Колку се задоволни од настапот на македонската ракометна репрезентација на ЕП во Хрватска:

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »