Милица и Ненад, ѕвездите на шоуто „Јас имам талент“, зборуваат за победата

Глувонемите хип-хоп танчери ги освоија срцата на публиката и однесоа победа во вториот серијал на шоу програмата. Дел од наградата ќе го подарат на роднини и на деца на кои им треба помош.

Во велешкиот архив, се чува тапија стара 2,5 века

Богата документација од богатите велешки трговски семејства.Меморандуми од пред стотина години кои и денес изгледаат европски. Прошталното писмо на првоборецот Васил Антевски Дрен пред да биде стрелан.Документи кои биле јатаците на Јован Бабубнски, кој во која војска служел.

Регата ,,Гемиџии,, по 12 пат

По реката Вардар повторно ќе заплови гемијата. До Гевгелија по вода ќе се спуштат 70-тина велешани

Велес е Титов сеуште во здравството

На печатените лекарски рецепти градот е именуван Титов Велес

Прва воденица на Тополка

Од оваа воденица пред еден век, половина Велес се хранел. Денес ја јаде забот на времето. Сеќавање на нејзиниот сопственик Бошко Јаневски

Азот - топ дестинација за викенд

Неодамна ,,Дневник,, регионот на Азот го посочи како една од 10-те топ дестинации во земјава. За цените на престојот во објектите во срцето на Македонија

Македонија игра на своето славно минато

Како The New York Times ја виде Македонија по поставувањето на споменикот на Александар Македонски.

Св. апостоли Вартоломеј и Варнава 24 јуни

Ден кога се врти Сонцето. Во народното верување посебно важен празник се смета Вртолум, денот кога сонцето се врти кон зима. Се верува дека тоа е тежок празник кога не се работи.

Дојде летото

Денес,вторник 21 јуни, во 19, 16 часот, астролошки и календарски дојде летото.

Сообраќајци сеирџии, со двојни аршини

Велешките полицајци - сообраќајци покажуваат нерамноправност кон учесниците во сообраќајот и промовират двоен аршин и не еднакавост, во зависност од близината кон нив. За едни казни, за други срдечни поздрави

Руска социјална мрежа која зборува за мртви војници

Дваесет и седум млади луѓе, повеќето во воени униформи, се појавуваат на социјалната мрежа odnoklassniki.ru - руски еквивалент на Фејсбук.Мнозината се смеат, изгледаат среќно и гордо. Сите умреле додека служеле во армијата - но само неколкумина исчезнале во вистински воени акции во Чеченија и Дагестан.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201

АНКЕТА »

Дали ФК Борец 1919 ќе го мине баражот и ќе влезе во Прва лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »