8,5 тони храна за дивечот зимава фрлија од ЛД Руен

Прехранувањето е на ситниот и крупен дивеч како и на птиците на езеро Младост

Планинарскиот дом ,,Дервен,, на планината Бабуна

„Дервен“ претставува еден од малкуте планинарски домови на Балканот кои имаат оригинална, кружна градба од камен и бетон која и покрај претрпениот пожар опстојува како туристичка атракција

Лани 6,2 илјади Македонци станаа Бугари

Ова е најголема бројка досега, според Бугарските власти

Трет ден протест на Заедничка Македонија во Велес (фото)

Актерот Спасовски: Ова е наша земја, една и единствена, немаме резервна земја, резервен живот и резервна иднина

Протест на Заедничка Македонија по втор пат во Велес

Присутните ги повикаа партиите, институциите, невладините, да ја преиспитаат содржината на Тиранска декларација

Протест на Заедничка Македонија и во Велес (фото)

Витанов: Овде сме да го искажеме нашиот револт од оваа не народна, не македонска опција

Со илјада кг подмладок порибени се лани Вардар и езеро

Порибувањето од ЗСР ,,Бабуна,, е со крап ама е извршено скришно, превентивно од рибокрадците

Дојдоа од Финска за да бидат домаќини на Чист понеделник на Мегдан

Традицијата продолжува, мегданчани го одбележуваат Чист понеделник

И Велес си доби улица на чадорите

Благодарејќи на инвентивноста на пицерија ,,Диферент,,

Празник на проштевањето - Прочка

Празник на проштевањето и очистувањето од гревовите. На овој ден Небото бара прошка од Земјата затоа што и погрешило со громови, мразеви, поројни дождови. И луѓето еден од друг бараат прошка за грешките. И ТРМР бара прошка од Вас

Важно е да се учествува, никогаш не видел снег во животот ама настапи на СП

Адријан Солано од Венецуела, падни стани, во притвор како мигрант, без пари ама сепак учествуваше на СП во биатлон

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »