Во Велес според ДИК 546 фантомски гласачи

Во Лозово 28, Градско-16 , Чашка 40. Пријавувањето на спорните е до 19 август

Што советниците го прашаа градоначалникот на Седница на Совет

Советничките прашања од 53-тата Седница на Советот на Општина Велес

Како да се пренесат починатите до дел до гробиштата од Св. Пантелејмон

За да не минат при погреб преку гробови, се користи дел од улицата Св. Кирил и Методиј која е неуредена и лоша

Матео и со 4,5 години на врвот Солунска глава

Има пешачено и планинарски марш од 10 км.

Набавени електро- моторни колички за лица со инвалидност

Количките ги добија членови на ,,Здружението на лица со церебрална парализа,, и ,,Мобилност,

Велешкиот суд ефикасен и ажурен

Ова е оценка на Судскиот совет на Република Македонија

Во Бабуна се крштеваа и Бугарка и Албанка (фото)

Годинава на групната крштавка имаше верници од Неготино, Скопје, Куманово, Гостивар, Кичево, Прилеп

Одбележани 65 години од смртта на Панко Брашнаров

Панко Брашнаров народниот трибун и борец за социјални права, кај велешани е познат како ,,народниот учител,, целиот негов живот го посветил во борбата за човечки правдини

Велешките шивачи го одбележаа нивниот празник Петровден

Шивачите ја следеле модата и градот секогаш имал убаво дотерани граѓани. На времето ги имало 70-тина, денес едвај десетина

Маријачите го развеселија Велес

Мексиканците со нивните настапи на Фолклорниот фестивал, ги освоија велешани. Составот кој свири под балконите на девојките во Тореон дојде во Велес

Крштевање на езеро Младост

Тоа беше сторено од страна на Христијанско – адвентистичката црква

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »