Ваучери за лекови и храна, како и за рехабилитација и одмор, побараа лицата со попреченост, оти една година во ковид кризата не добиле помош од Владата

На прес конференцијата се актуализираша и десетина година старите барања за промена на законската регулатива на животот на лицата со попреченост, кои се однесуваат на здравствената, социјалната и пензиска законската регулатива

Како башиноселци го добија прекарот мусари

Според кажувањето на д-р Филип Тодоровски

Првата вечер од полицискиот час, СВР Велес не регистрираше прекршувања

Лани пролетта во период до два месец имаше 111 непочитувања од страна на граѓаните

За 166 реонски попишувачи и инструктори, во велешко пријавени се 255 лица

Полагањето е денес од 9 до 15ч.

Се воведува полициски час од 22 до 5 наутро, од среда 10-ти март

Полицискиот час е во времетраење од 12 дена

Лани и помалку бракови и помалку разводи во велешко

Лани во велешко има повеќе починати лица, отколку живо родени бебиња

Како да се реши проблемот со бездомните кучиња во Велес

ТрМр истражуваше и ги праша здруженијата кои се бават со оваа проблематика

За осум дена, во Велес седум каснувања од куче

Каснувањата се на различни делови од градот и на различни улици

Потребни се 182 попишувачи за Велес, Градско и Чашка

Пријавувањето е електронски, до недела на полноќ

ОО на Црвен крст Велес дели за социјалните случаи, пакети со храна и хигиена

Донацијата е од централата на Црвен крст во Скопје а се делат 100 хуманитарни пакети

Ни по десет години не се најде сторителот на сообраќајката кај Сарамзалино, во која загина штипјанец

Смртта на Тодорчо Гоцев (38 год) остана мистерија

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »