Божикно послание од Владиката Агатангел

Христос да го дочекаме облечени во светлите одејанија на праведноста, љубовта и вистината.Запри ги себичноста, омразата, поделбите и раздорите кои водат во пропаст. Умудрувај ги нашите народни првенци, вдахновено да работат за добробитот и напредокот на нашата единствена и љубена земја

Селма Биберовиќ е првата Македонка која дипломирала на воената академија во Лондон

Кралската Воена Академија е со три вековна историја и e меѓу трите најдобри во светот, заедно со американската Вест Поинт и француската Сен Сир. Таму заврши Селма која е од Горно Оризари

Велешанка спречена да се фрли во Вардар

Храбар скопјанец, на работа во Велес ја спречил жената да скокне во реката

Градоначалникот со помош за Божик за Винко

Симитчиев живее сам и има здравствени проблеми а секоја помош му е добредојдена

За Богомилството во Велешко

Изложба во МАНУ

ТРМР истражуваше и стручњаците тврдат: Велес лежи на сол!?

Домовите кај Солено чешмиче со бунари полни со солена вода

Првото бебе годинава, девојче

И второто бебе родено во 2016-та е женско

Среќна Нова 2016-та

Повеќе радости, насмевки, задовлоства во следните 366 дена

Новогодишни подароци за ранливите категории

Новата година доаѓа за сите а радоста е за секое дете

За 15 години општината Велес само 17 жители повеќе

Каква е состојбата со природниoт прираст во општинaта, но и соседните за 15 години наназад

Драган Даутовски со звучни работилници за децата со посебни потреби

Сакам да им го доближам звукот на тие кои им е најпотребен, на лица кои најретко се на концерти и во допир со звукот во живо

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »