Tри кученца бараат сопственик

Хуманоста на велешани на испит.Кученца од новото прифатилиште во Ветеринарата бараат сопственик. Видете ја сликата, ќе им одолеете ли?

Загинатите велешките борци од НОБ ќе добијат Алеја на хероите

По иницијатива на Општинската организација на Сојузот Борците од НОВ, Општина Велес ги дислоцира бистите на 12 борци и народни херои од јавно -прометните површини во градот

Зошто општина Чашка брза да го продаде хотелот во Горно Врановци?

Локалните власти од Велес ги информирале колегите од Чашка дека процедурата е сопрена, но тие се решени Хотелот да го продаваат

Секнаа чешмите во село Караслари

Шестотини жители од средата беа без вода, од денес ги снабдува цистерна. Така ќе биде се до решавањето на проблемот со селскиот водовод

Турските туристички места се за странците, а не за локалните жители

И покрај тоа што Турција е земја на туризмот, околу 86 проценти од турските граѓани не можат да си дозволат еднонеделен одмор, имаат проблем со изолацијата во нивниот дом, се во долгови и немаат доволно приходи за да си дозволат „неочекувани трошоци“, како ни да си го подноват својот скуден намештај

Стравични сведочења на нацистичките војници од Втората Светска војна

Книгата со сведоштва на германски војници зaтвореници, ја открива мистеријата зошто обичниот човек кој пред војна не бил во состојба ни куче да удри, се претвора во крвожедна машина веднаш штом облече униформа

Дали Исус имал жена?

Влијателниот Вашингтон Пост излезе со текст, кој разбирливо ја разбранува јавноста

Партиски надмудрувања за мотелот во Горно Врановци

СДСМ бараше да се поништи одлуката за подарок, ВМРО-ДПМНЕ не дискутираат се додека предметот е во судска процедура

Војниците појадокот го даруваа за гладните деца

Доброволците на АРМ поделија 720 маренди на сиромашните деца од ОУ Блаже Конески

Зградата на Општина, стара и нефункционална

Зградата на државните институции кои работат во Велес, позната како Општината е пример за нефункционалност и застареност

Полицајците ,,Позорникари,, се вратија на улица

Велешката полициска станица откако доби одреден број гранични полицајци, дел од нив прераспредели во т.н. ,,позорникари,,

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »