Единствената жена хармоникаш во Македонија

Зорица Велковска, кавадарчанка, мажена во Велес ја руши половата бариера во музиката. Инструментот тежок 14 кг на сцената е со неа на нозе по еден час

Кој ги труе кучињата?

Отровот може да дојде и до деца и лица кои пребаруваат по контејнери. Отровот со кој кучето е отруено,,ланата,, може да биде кобен и за дете кое ќе го намириса од близина

Велешките специјалитети повторно во Вкусот на традицијата

Пелте и тиспиштија за сладокусците. За само едеен месец две претставувања на велешките жени пред македонската јавност

Албанија, селото Лазарат кое живее од марихуана

Мештаните на Лазарат во Албанија годишно произведуваат 900 тони марихуана, оваа работа е илегална, но се врши со премолчена согласност од властите

Рекорди на Нобелова награда

Колку често најугледната научна награда ја добил некој покојник? На кои истражувачи им било забрането да ја прифатат оваа награда? И која нација до сега освоила најмногу Нобелови награди? Мала ретроспектива

Хуманитарни забави за лекување на Стојан Димовски

Да се соберат што повеќе средства за лекување во Кина е целта на овие настани. Петок во кафе бар Чао, вечерта во Ноктурно а на 2-ри декември во салата Бели мугри

Младите велешани станаа мустаклии

На 30-ти ноември во Паб се избира нај мустаќ на градот. Се подига јавната свест за болестите на мажите, рак на простата, на тестиси

Јавноста на нозе, сообраќајки на пешачки, пешаците жртви

Три сообраќајки за еден месец, жртви старци кои минуваат на пешачки. 17 ноември светскиот ден за сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди

Среќни советници!

Иван стана татко, Драган се ожени

Прего и Ескејп за пример, останатите летните тераси работат и во ноември

Не е ослободен и просторот од нелегално освоените зелени површини

Зошто дел од младите велешани пуштија мустаќи месецов? МОВЕМБАР е причината

Ова светско движење во ноември ја подигнува свеста за здравствените проблеми кај машката популација, рак на простатата, на тестиси. Ете зошто дел од машката популација во градот пушти мустаќи месецов

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »