На бел грав, на чист Понеделник, на Мегдан

На овој ден, кога започнуваат Велигденските пости се собираат жителите од Мегдан да се одбележи Чист понеделник

Славчо Чадиев, во служба на граѓаните за подобар Велес

Славчо Чадиев кандидат за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата за Подобра Македонија

Аце Коцевски, за општина на задоволни и среќни граѓани

Коцевски кандидат на СДСМ и Сојузот за иднината, за градоначалник на општина Велес

Черкезите се обидуваат да ја зачуваат својата култура

Откако беа раселени од Русија во 19 век, Черкезите во голема мера се асимилираа во балканските народи.Малцинство кое го има и во Македонија

Благцата на баба станаа полнолетни

По 18-ти пат во Велес се одржа хуманитарно – ревијалното дружење

Топ 10 варварски обичаи во 21 век

Канибализам, сакатење и чедоморство, обичаи кои треба да припаѓаат на минатото, се задржаа и денес дури и во развиените земји

Зелените површини спроти Гимназија се узурпираат од угостителите

Од локалната власт потврдуваат дека немаат издадено дозвола за поставување на маси и столови на зелените површини

70 години од депортацијата и на велешките евреи

Единаесетти март е денот на депортацијата на Евреите од Македонија, во која настрадала во 1943-тата година и малата еврејска заедница која тогаш живеела во Велес. Во спомен на нив...

Кој ќе биде новиот папа? Како ги добиваат имињата?

Единаесет кардинали во игра за нов Папа. Какво име ќе добие?

На 8-ми март жените војници, покажаа дека се рамноправни со мажите

На Денот на жената 8-ми март, 18 девојки положија заклетва во 18-тата генерација доброволни војници на АРМ

Честитка од градоначалникот Петров до велешанки за 8-ми март и материјална помош за десет жени

Средствата од Буџетот наменети за обележување на 8-ми Март ги распредели на 10 жени на кои средствата во овој момент им се најпотребни – самохрани мајки, многудетни мајки, стари жени и жртви на семејно насилство.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201

АНКЕТА »

Дали ФК Борец 1919 ќе го мине баражот и ќе влезе во Прва лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »