Со гемија до Гевгелија

Гемијата повторно по 17 години, овој пат по 11 пат, ќе заплови по Вардар.

На викенд до Горно Врановци

Предлог за викенд, прошетајте до Горно Врановци, посетете ги спомен музеите

Велешките советници се лустрираа, дека не се кодоши

Сите 23 членови на велешкиот Совет доставиле изјава со која потврдуваат дека не соработувале со тајните служби.

Порaст на физичкото насилство меѓу младите велешани

Рапидно е зголемен бројот на физички напади во првото тримесечие годинава во Велес, споредбено во однос на 2008-та и 2009-тата година. Причина алкохолот.

ЈКП Дервен го чисти Велес од саботното невреме

Велес се опоравува по саботното невреме. Екипите на ЈКП Дервен три дена ги чистеа наносите од земја, шут и камења кои получасовнито пороен дожд и атмосферска вода ги донесе по улиците во градот. При ова од улиците се изнесени 50 трактори со земја а 35 цистерни со вода се употребени за да се исперат главните градски сообраќајници.

Велес ден по потопот

Саботното невреме го парализираше животот на Велес следниот ден во неделата. Затрупани улици со земја и камења, недостаток на струја и леб беа дел од тешкотиите со кои се судрија шеесетина илјади жители во поширокиот круг на велешко.

Французинка дојде и живее во Велес да учи народни игри и танци

Французинката Лајла Лапартијан една година времено е жителка на Велес.Овој период од нејзиниот живот таа реши да го посвети на учење на традиционалните танци од земјава.

Како до вода на овие пеколни температури

На овие пеколни температури, кога водата ни е неопходна а лекарите препорачуваат да ја пиеме почесто, таа не е достапна на јавните површини во градот

Заслужува ли Рацин празни столчиња и отсуство

Изминатите 47-ми Рацинови средби минаа, но неколку работи останаа и морам да ги споменам, заради поетот и револуционер во кој сите се колнат.

Велешките малолетници ниту пијат алкохол ниту излегуваат по полноќ

Изминатиот викенд СВР Велес извршил ноќна контрола дали има малолетници кои се во угостителски објект по полноќ и дали им се точи алкохол

Наместо да се тепаат, летово ќе учат заедно

Триесет и пет деца од населбата Чашка и селото Горно Јаболчиште, велешко, ова лето ќе го минат во заедничко дружење и учење, за да ги надминат меѓунационалните рзлики.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222

АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »