20 мај Ден на македонските пожарникари

Се одржи свечена смотра на вработените и техниката

На два пункта ќе се собира хуманитарна помош за Србија и БиХ во Велес

До понеделник кај Авона и на Сармаале до 8 до 19 часот се донира храна, вода за пиење и средства за хигиена

На два пункта ќе се собира хуманитарна помош за Србија и БиХ во Велес

До понеделник кај Авона и на Сармаале до 8 до 19 часот се донира храна, вода за пиење и средства за хигиена

И четворица велешани беа дел од илјадниците кои го спасуваа Шабац

Здружението за безбедност на вода и планина МАКЕДОНСКИ СПАСИТЕЛ Велес се приклучи кон акција за помош на населението кое живее во местата погодени од поплави во Србија

Најзабавниот граничен премин во светот

Од Шпанија во Португалија преку кабел. Возењето 15 евра

Матурантите да не возат на матурската вечер

Младите возачи, иако се матуранти, не смеат да управуваат моторно возило по 22 часот, без присуство на возрасен возач во возилото, а толеранцијата за алкохол кај нив е нула

Предадени средствата од саботниот хепенинг на Црвениот крст

Собрани беа 13 илјади денари кои ќе се искористат за патување на лицата со церебрална парализа кои ќе заминат во јуни на рехабилитација во Црна Гора

Желбата поголема од повредата

Зоран Димов му се врати на спортот, учествуваше на Скопски маратон на 21 км

Мојата приказна за 151 година од Црвениот крст

По повод 8-ми мај – Светскиот ден на Црвениот крст Општинската организација на Црвен крст оД Велес организираше промотивно-хуманитарна манифестација

Шест најпознати политички заговори

Таинствените заговори за смена на власта и за убиство на политичари се стари колку и цивилизацијата. Од државен преврат во антички Рим до атентатот врз Линколн, ова се фактите за шесте најславни (по лошо) политички заговори.

Реконструкцијата на мостот Гемиџии го забави сообраќајот во Велес

Колоните возила кои чекаат да преминат од едната на другата страна, кога е спуштена рампата се долги до фонтаната кај Сармаале

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »