Како изгледа селска кавга

Две фамилии од велешко село се скарале. Со пресудата и двете ќе си платат едните на другите. Но што си кажале во лутината

И покрај отпорот, приколките од дивата населба мора да се отстранат

Револт на сопствениците на камп приколките, кои не сакат да ги отстранат иако таму треба да работи тешка механизација за поставување водоводна и канализациона мрежа

Отворено писмо од семејството Страчковски, за поставувањето на спомен бистите

Најдете соодветно место во градот каде ќе ги поставите, место достапно за сите со тоа да продолжиме да ја раскажуваме историјата на градот, се вели во отвореното писмо на семејството Страчковски, роднини н Народниот Херој

Рибарите спасиле срна од езерото Младост

Преплашена од пукотниците иа ловџиите и лаењето на кучињата, спас побарала во водата не езерото

Каде да бидат поставени спомен бистите, борците се попишманија

Алејата на великаните внесе раздор и меѓу борците

Бистите на борците од НОБ се селат пред Спомен Костурница

Советот ја изгласа одуката тие да бидат поставени таму по предлог на Сојузот на Борците, не мина предлогот на опозицијата да се постават во дворот на Офицерски

15 октомври Меѓународен ден на пешачењето

200 ученици од ОУ Блаже Конески изодеа од училиштето до Спомен Костурница и назад

Нов обид за отстранување на камп приколките од езеро Младост

Овој пат причина е поставување на водоводната мрежа за снабдување со вода за пиење на околината од овој рекреативен центар

Оџачар, среќа носи

За аирлија работна седмица, но и за тие што бараат оџачар да им го исчисти оџакот. Кој тоа вели нема оџачар во Велес, ТРМР бараше и го најде

Како да се одвикнете од пушење

Пушењето е сериозна зависност и еден од најголемите здравствени проблеми на современиот свет. Луѓето кои престанале да пушат, во просек, живеат 5 години подолго. Некои и значително повеќе.

Мешалката за ајвар - спас за домаќинките (ретро)

Како ајварот може да се подготвува со мешалка, без мака за домаќините

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »