Сто години од трагедијата на Титаник

Титаник, најголемиот патнички брод во светот удрил во замрзнат брег на 14 април 1912 година во 23:40 часот, потонал за помалку од три часа на 15 април доцна во ноќта. Во таа несреќа загинале 1.514 луѓе.

20 години откако првиот војник , велешанецот Јамандиев дојде во АРМ

Панче Јамандиев е првиот војник на АРМ. Тој е велешанец. За овој историски настан по толку години скромно вели не сака за зборува, ниту да се слика по медиумите. Тоа што тогаш го сторил, го остава за историјата.

Агатангел: Чудото во Скопје е повик за покајание

Чистењето на фреските во црквата Св. Димитрија е чудо со кое Господ сака да ги упати грешните, опозицијата на покајание.Ние како народ и држава треба да дадеме поддршка на тие што не водат

Патувањето со воз, ефтино а недостојно

До 2014 година состојбата ќе биде ваква или слична, кога ќе се набават пет нови модерни гарнитури возови

Гаќи на балкони можат да се сушат, ама не е препорачливо

Граѓаните можат да ги прифатат препораките за сушење гаќи на балкон, без гласна музика по 22 часот, и да ги применуваат или пак да не ги прифатат што е во зависност од самите нив.

Честит Велигден за верниците од католичка вероисповед

Нека е за многу години големиот празник ! ХРИСТОС ВОСКРЕСНА - НАВИСТИНА ВОСКРЕСНА !

Крвава бракорозводна тепачка

Две семејства се степале, откако младите се разделиле. Употребени се нож, метална шипка,стапови. Блиските на девојката завршиле во Болница

Сараево 20 години потоа

11.541 жител на градот загинаа во војната. Во БиХ 100 илјади жртви

Гаќи на балкон не, музика од систем до 22 часот

Од први април стапи на сила Правилникот за норми и стандарди на однесување во станбени згради.Сушење на алишта само до одредена висина, гласна музика до 22 часот, нема плакатирање без дозвола од станарите...

Априли-лили и за Тито

Раководството на Топилницата на 1-ви април 1974-та година при посетата на Јосип Броз, го излагало дека таа работи и не загадува и е чисто како во аптека

Бунт на станарите од Благој Ѓорев, спроти Гимназијата

Не може повеќе да се издржи бучавата од кафетериите и узурпираниот простор од летните тераси

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »