Како се живее на минус 72

Во руското село Ојмјакон е измерена најниската температура на планетата во едно населено место

Велешкиот градоначалник со подароци за опозицијата

Откако се вратија на седница, тие ги добија новогодишните пакетчиња

Пијан оризарец удрил и оштетил ново полициско јети

Сторителот освен што бил пијан, возел под забрана, управувал нерегистриран автомобил и бегал по градските улици

ВМРО-ДПМНЕ митинг на опозицијата на лаги и маниулации

Половината од присутните беа донесени од страна, смета власта а учеництие предвреме ја завршиле попладневната настава

Марш за слободата во Велес

Андреј Петров и даде рок на власта уште десет дена да ги прифати нивните барања. Во Велес протест на ,,Сојузот за иднината,,

Се изгради паркинг простор на левата страна на градот

На овие две места има место за околу стотина автомобили

Бетонска база во најурбаниот дел на Велес

Од локалната власт објаснуваат зоната е индустриска

Заловени 12 кучиња скитници

Ветеринарната станица најавува продолжување на акцијата

Горан Иванов меѓу рекордни 108 верници го фати крстот на Богојавление Водици

Тој учествува дури 25 пати и годинава крстот го фати за прв пат. Во Градско крстот од Вардар го фати Тоше Крстиќ

Амбаркови, мајстори за велешкиот специјалитет пастрма

Тоа е семејна традиција од почетокот на минатиот век, која продолжува и денес. Три генерации месари го работат овој помалку заборавен мајсторлак, чиј процес на подготовка трае и до два месеци.

Глутници кучиња по улиците а децата од понеделник тргнуваат на училиште

Оваа седмица има реакции од граѓаните за бројни напади од кучињата скитници

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »