Кои јазици се најчесто користени во Европа?

Познавањето на најмалку еден од 6-те најзборувани јазици во Европа може да биде навистина корисно за вас доколку планирате да ги спакувате куферите и да одите да работите некаде на Стариот континент

,,Градиме иднина,, гради куќа за семејството Давчевски

Невладината организација ,,Градиме иднина,, реши да им помогне на велешаните чија куќа изгоре во пожар на 3-ти ноември 2014-та година

Архивот ја презема документацијата на ликвидираниот АД Киро Ќучук

Превземени се 140 ахривски кутии, стотина регистратори, во кои имало матични книги на вработените и платни списоци, обрасци М-4, како и досејата на вработените

Алачови - мајстори за јоргани

Со игла бунар копам, вака го дефинирал неговиот занает последниот велешки јорганџија Димко Алач. Тоа било семеен занает, стар два века

Фонтанта кај Авона наскоро ќе проработи

Реконструкцијата се одолговлечи осум месеци

Благовец ден на пчеларите

Дружење со 15 години стаж

На велосипед до врвот на Клепа (фото)

Група ентузијсти од Велес се искачија на 1145 м. н.в.

И Велес дел од глобалниот настан, 2-ри април Светски ден на аутизмот

Забава од учениците од Маца Овчарова. Во сино зградата на театар и Младинскиот парк

Велешанец изработува фрески во камен (фото)

Четири фрески изработени за четири години, од природни бои, морков, зеленчук, зачини

На двете велешки цркви има 11.273 гробни места

Реевиденцијата продолжува, има уште 2,8 илјади неевидентирани гробови

Утрово стигна пролетта

Според долгорочните метео прогнози, не очекува пријатна пролет а во втората половина на април и мај со летни температури

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »