ЈКП Дервен го чисти Велес од саботното невреме

Велес се опоравува по саботното невреме. Екипите на ЈКП Дервен три дена ги чистеа наносите од земја, шут и камења кои получасовнито пороен дожд и атмосферска вода ги донесе по улиците во градот. При ова од улиците се изнесени 50 трактори со земја а 35 цистерни со вода се употребени за да се исперат главните градски сообраќајници.

Велес ден по потопот

Саботното невреме го парализираше животот на Велес следниот ден во неделата. Затрупани улици со земја и камења, недостаток на струја и леб беа дел од тешкотиите со кои се судрија шеесетина илјади жители во поширокиот круг на велешко.

Французинка дојде и живее во Велес да учи народни игри и танци

Французинката Лајла Лапартијан една година времено е жителка на Велес.Овој период од нејзиниот живот таа реши да го посвети на учење на традиционалните танци од земјава.

Како до вода на овие пеколни температури

На овие пеколни температури, кога водата ни е неопходна а лекарите препорачуваат да ја пиеме почесто, таа не е достапна на јавните површини во градот

Заслужува ли Рацин празни столчиња и отсуство

Изминатите 47-ми Рацинови средби минаа, но неколку работи останаа и морам да ги споменам, заради поетот и револуционер во кој сите се колнат.

Велешките малолетници ниту пијат алкохол ниту излегуваат по полноќ

Изминатиот викенд СВР Велес извршил ноќна контрола дали има малолетници кои се во угостителски објект по полноќ и дали им се точи алкохол

Наместо да се тепаат, летово ќе учат заедно

Триесет и пет деца од населбата Чашка и селото Горно Јаболчиште, велешко, ова лето ќе го минат во заедничко дружење и учење, за да ги надминат меѓунационалните рзлики.

Зошто умираат децата од село Горно Јаболчиште

Кога за краток период ќе се случат два смртни случаи на деца од едно мало место, за кои потоа ќе се истражуваат причините, тоа е сигнал дека нешто не е во ред со целиот здравствен систем, порачуваат од Центарот за граѓански права Мозаик од селото Горно Јаболчиште, општина Чашка.

Велес и полски Новогард се збратимија

Велес и полскиот град Новогард потпишаа спогодба за збратимување. Градоначалниците очекуваат успешна и плодна соработка на двата града оддалечни 1.900 км

Цар Константин и царица Елена, 3-ти јуни

Првиот римски император што го признал христијанството Царот Константин Велики и неговата мајка царицата Елена за нивните заслуги во признавањето и ширењето на христијанството Светата црква ги прогласила за светители и рамно апостоли. За царот кој го призна христијанството, за царицата која и како го пронајде крстот на кој е распнат Христотс, читајте во продолжение. Честит именден за сите Костадин, Елена...

Децата со посебни потреби, работат на специјални компјутери

Децата со посебни потреби од Велес, започнаа да работат на специјализирани компјутери, прилагодени за нивна работа.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »