Велешките висококатници без излез во случај на пожар

Велешките висококатници се малку заштитени во случај на пожар, бидејќи недостигаат противпожарни скалила, заедничките тераси се полни од лесно запалив материјал а хидранти нема.

Гробиштата на црквата Св.Спас опасно место за посета

Гробиштата од црквата Св. Спас во Велес наместо место за духовен мир и спокој е место опасно по живот за посетителите. Крадците работеле и на Божик, кога ја ограбиле црквата „Св. Спас“.

Брко отиде во пензија

Најпозантиот перач на улици Брко од Нова Година е во пензија. 35 години работа само во трета смена, без делник и празник. 15 години првак на Mакедонија а велешани знаеја и со црепови да го гаѓаат

Јавен дервиш во Велес

Верувања и суеверија. Од записите на Цепенков

Честит Божик Христос се роди!

Честитки за сите посетители на ТРМР кои го празнуваат Божик

Божикна честитка од Владиката Агатангел

Би сакал, како ваш духовен пастир, да ви посакам во мир, љубов, радост и меѓусебно разбирање да ги прославите Божикните празници. Радувај се вселено, зашто Христос се роди!

Рождество Христово - Божик 7 јануари

Името Христос е превод на еврејското Месија, што значи Помазаник. Исус Христос на човештвото му ја даде силата и власта да ги победи гревот и смртта. Именден празнуваат: Богоја, Христо, Божин, Ристо, Христина, Ристана,

Бадник 6-ти јануари

Ден пред Христовото раѓање. За како се одбележува Коледе и Бадник

Велешани не се опијанија ами се прејадоа за новогодишната ноќ

Не работеа ниту крадците за празничниот викенд. Работа имаше само за Електро Велес, делови од градот Новата година ја пречекаа во мрак

Прво па машко

Демрана Реџепи (20 )сама дома го роди нејзиното трето бебе, син, првото новородено во велешко во 2011.Таткото не знае дека добил син

Палатата на Абрамович од 175 милиони евра

Незадоволен од десетици куќи ширум светот кои веќе ги поседува, рускиот олигарх Роман Абрамович (44) купи зграда со девет станови во луксузниот кварт во Лондон, во непосредна близина на познатата стоковна куќа „Хародс“. Зградата со осум спални соби, пет надземни и три подземни спрата чини и цели 175 милиони евра и е вистинска палата достојна за крал, па дури и за цар.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212

АНКЕТА »

На што ќе се греете зимава?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »