Стравични сведочења на нацистичките војници од Втората Светска војна

Книгата со сведоштва на германски војници зaтвореници, ја открива мистеријата зошто обичниот човек кој пред војна не бил во состојба ни куче да удри, се претвора во крвожедна машина веднаш штом облече униформа

Дали Исус имал жена?

Влијателниот Вашингтон Пост излезе со текст, кој разбирливо ја разбранува јавноста

Партиски надмудрувања за мотелот во Горно Врановци

СДСМ бараше да се поништи одлуката за подарок, ВМРО-ДПМНЕ не дискутираат се додека предметот е во судска процедура

Војниците појадокот го даруваа за гладните деца

Доброволците на АРМ поделија 720 маренди на сиромашните деца од ОУ Блаже Конески

Зградата на Општина, стара и нефункционална

Зградата на државните институции кои работат во Велес, позната како Општината е пример за нефункционалност и застареност

Полицајците ,,Позорникари,, се вратија на улица

Велешката полициска станица откако доби одреден број гранични полицајци, дел од нив прераспредели во т.н. ,,позорникари,,

Мотелот во Врановци не се продаде

Немаше заинтересирани на јавната лицитација. Од општина Велес молк по прогласувањето на одлуката за подарување за незаконска

А место за паркирање?

Најавениот нов сообраќан режим ќе оневозможи диво паркирање на улица Благој Ѓорев

Фонометарот стаса, паднаа првите пријави за гласна музика

Надлежните измериле силна музика во ресторан Булетус, дискотека Ноктурно и базен Снупи

Крстосницата кај Панини најопасна

Колку велешките крстосници се опасни по учесниците во сообраќајот со постојниот сообраќаен режим на Благој Ѓорев? Дали со новиот тие ќе се намалат?

Нов сообраќаен режим на улица Благој Ѓорев

Се предвидува враќање на двонасочниот сообраќај до свиокот кон Болница, поставување на нови семафори, кружени текови,укинување на постојниот семафор или комплетно нов сообраќај по најфреквентните улици

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »