Македонија игра на своето славно минато

Како The New York Times ја виде Македонија по поставувањето на споменикот на Александар Македонски.

Св. апостоли Вартоломеј и Варнава 24 јуни

Ден кога се врти Сонцето. Во народното верување посебно важен празник се смета Вртолум, денот кога сонцето се врти кон зима. Се верува дека тоа е тежок празник кога не се работи.

Дојде летото

Денес,вторник 21 јуни, во 19, 16 часот, астролошки и календарски дојде летото.

Сообраќајци сеирџии, со двојни аршини

Велешките полицајци - сообраќајци покажуваат нерамноправност кон учесниците во сообраќајот и промовират двоен аршин и не еднакавост, во зависност од близината кон нив. За едни казни, за други срдечни поздрави

Руска социјална мрежа која зборува за мртви војници

Дваесет и седум млади луѓе, повеќето во воени униформи, се појавуваат на социјалната мрежа odnoklassniki.ru - руски еквивалент на Фејсбук.Мнозината се смеат, изгледаат среќно и гордо. Сите умреле додека служеле во армијата - но само неколкумина исчезнале во вистински воени акции во Чеченија и Дагестан.

Корисници на ЕВН протестираа заради исклучена струја

Исклучените корисници бараат плаќање на рати а поради инцидент, напад на раководителот, интервенирала и полицијата

Почит за Рацин на Лопушник

Иако беше работен ден, бројни почитувачи на делото на Рацин, во понеделникот се собраа на Лопушник. Некои и на мотори, други верни на традицијата без отстуство 36 години.

100 години КРАШ

Не слави само Нивеа 100 години,ниту 125 Кока Кола. Најстариот кондиторски производител на Балканот Краш одбележа 100 години постоење.

Пингвини на минус 45 ги грее „мексикански бран“

Научниците знаeja дека пингвините во текот на студените зими на Антарктикот со часови стојат збиени еден покрај друг за да ја одржат топлината, но дури неодамна откриле дека за нивното затоплување е заслужен „мексиканскиот бран“, својствен на навивачите на стадионите.

Прошетка по течението на Тополка

Прошетка од вливот во Вардар до прва воденица

Пoбеда за ВМРО-ДПМНЕ, тројца пратеници од Велес во собранието

Неофицијалните информации се дека Илија Димовски и Ѓорги Коџобашиев од ВМРО-ДПМНЕ и Марјанчо Николов од СДСМ ќе седат во Собранието наредните четири години.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »