16 октомври Светски ден на гладта

Учениците од подрачното училиште во Башино село помогнаа на дел од ранливата категорија. Локалната власт подари 20 илјади денари, помош и за 54 семејства од Цревниот крст на Велес

Во Велес нема регистрирано случаи на трговија со луѓе

Едукацијата е најдобра превенција, 18 октомври Светски ден на борбата против трговија со луѓе

Од продажбата на пастрмалијата собрани 2,2 илјади денари

Наменети се за хуманитарна цел

Предаден во употреба Дневен центар за слепи и лицата со оштетен вид

Во Велес е Промоција на нови 50 наслови на аудио книги

Педесет години Боре Левков го фотографира растежот на Велес

Пет децении како ги овековечува сите значајни моменти во полудецениското живеење на градот

Во Велес се собираат пари за рендген апарати за животните

На продажба беа понудени дела на академскиот сликар Ангел Петров

Кучето Мони, прелиено со мазут, преживеа

Тоа сега е згрижено во Гевгелија

Зошто Кинезите јадат со стапчиња?

Кинезите, како и останатиот азиски народ, наместо лажици, вилушки и ножеви, како прибор за јадење користат стапчиња. Но, како дошло до тоа? Зошто Кинезите јадат со стапчиња?

Буба Мијакова , 35 години, зборува Радио Титов Велес

Таа беше и остана заштитниот знак на локалното радио

Хуманитарна акција во Димитрија Чуповски (фото)

Се продаваа солени и благи работи изработени од учениците а собраните средства се за хумани цели

Започна монтажата на видео опремата за надзор во училиштата и парковите

Дали обезбедувањето и натаму ќе остане во училиштата, одлука ќе донесат училишните одбори

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212

АНКЕТА »

На што ќе се греете зимава?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »