Мостот Гемиџии со сериозни оштетувања, реконструкција до година

Мостот попушта пред годините а не е саниран откако е изграден

Отворен Паркот на Пријателството

Паркот е подарок од збратимената турска општина Каршијака. Споменикот на Ататурк ќе биде поставен дополнително, откако ќе се добијат дозволите

Панче Ќумбев, претседател на Синдикатот на фудбалерите на Македонија

На фудбалерите им скисна од феудални услови, па решија синдикално да се организираат

Хеликоптерот кај Болница слетал за обука на идните пилоти

Кадетите се обучувале за слетување во урбани средни и медицински летови

Есенска прошетка до Ораовец

Асфалтирањето на последните два километри, на патот до селото, за кратко време вратија неколку семејства во ова велешко село. Создадено за прошетка и одмор

Како изгледа селска кавга

Две фамилии од велешко село се скарале. Со пресудата и двете ќе си платат едните на другите. Но што си кажале во лутината

И покрај отпорот, приколките од дивата населба мора да се отстранат

Револт на сопствениците на камп приколките, кои не сакат да ги отстранат иако таму треба да работи тешка механизација за поставување водоводна и канализациона мрежа

Отворено писмо од семејството Страчковски, за поставувањето на спомен бистите

Најдете соодветно место во градот каде ќе ги поставите, место достапно за сите со тоа да продолжиме да ја раскажуваме историјата на градот, се вели во отвореното писмо на семејството Страчковски, роднини н Народниот Херој

Рибарите спасиле срна од езерото Младост

Преплашена од пукотниците иа ловџиите и лаењето на кучињата, спас побарала во водата не езерото

Каде да бидат поставени спомен бистите, борците се попишманија

Алејата на великаните внесе раздор и меѓу борците

Бистите на борците од НОБ се селат пред Спомен Костурница

Советот ја изгласа одуката тие да бидат поставени таму по предлог на Сојузот на Борците, не мина предлогот на опозицијата да се постават во дворот на Офицерски

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201

АНКЕТА »

Дали ФК Борец 1919 ќе го мине баражот и ќе влезе во Прва лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »