И во Велес ќе се вее државното знаме

Каде? Читај во продолжение...

Има ли место каде во Велес може да се гради куќа?

Велес има 18.000 објекти за живеење, а стручњаците посочуваат дека од една четвртина до една третина од нив се дивоградби, чиј број се зголемува бидејќи нема плацови за легална градба

Општината виновна оти падна јасика и усмрти возач

Општина Велес ќе плати обештетување во висина од 40 илјади евра за смртта на велешанец.

У том Сомбору

Едногласно со 21 гласа ,,за,, советниците на Општина Велес ја донесоа одлуката да се збратими со општина Сомобор.

Кој недостига?

Зошто го нема ех градоначалникот Ордан Николовски на заедничкото табло?

Како да се отстранат подземните води на зградата кај театарот

Стручњаци ги констатираа пукнатините на поплавената зграда во Велес, но ги смируваат станарите дека таа не може да се сруши, а решението за отстранување на подземните води им го препуштаат на други институции

Колку е светот мал, не знаел дека соседот му е роден брат

Двајца Канаѓани дадени на посвојување додека се уште биле сосема мали, откриле овие денови дека се браќа иако живеат во непосредно соседство на истата улица.

18 години откако велешанец стана првиот војник на АРМ

Панче Јамандиев е првиот војник на АРМ. Тој е велешанец. За овој историски настан по толку години скромно вели не сака за зборува. Дури и историјата по грешка го води дека се случил на 14-ти април.Неговото име веќе не споменува за овој голем миг.

Нови директори во музеjот и спортската сала

Градоначалникот по распишаниот конкурс ги именува новите први луѓе на институциите што се под локалната власт

Женска тепачка во Велес, бидејќи оговарале. Бла, бла , бла

Две велешанки ја натепале сосетката, оти нејзината ќерка ги озборувала. А потоа ќотек добила и таа.

В среда Дневник на средба со читателите

Дневник ги поканува заинтересираните читатели кои имаат прашања или сакаат да дадат предлог или совет, да повелат на средбите со уредништвото која е закажана за в среда со почеток во 18,30 до 19,30 во салата на Општина Велес.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »