Мијак продаде дело на аукција во САД

Средствата е за хуманитарни цели

Откриена нова група бегалци од Сирија на железничката во Велес

Нови 20 бегалци од Сирија вчера откриени на железничка во Велес, овој пат во патнички воз од Гевгелија

Илегалците биле пронајдени во меѓународен товарен воз кој доаѓал од Солун

Ќе се испитува дали има македонски граѓани кои се вклучени во трговијата со луѓе

На железничка во Велес, пронајдени 150 илегалци, Сиријци (фото)

Тие биле во товарен воз, кој превезува ќумур. Имаше и деца на возраст од 15 години и три жени.

Панче Ќурчиев Пампикот за велешките забави и коцнерти

За концертите во Офицерски, во киното,за игранките

Најсуровите нации во историјата на човештвото

Низ историјата постоеле многу цивилизации кои во свое време сееле страв и трепет по Земјината топка и зад себе оставале немилосрдна пустош. За Спартанците, за Маврите, за Викинзите, за Апачите, за Римјаните и за нацистите

Крсто Џгуров, мајстор на мексиканската песна

Одевме на кино и по пет - шест пати, да гледаме мексикански филм, да го научиме тенстот на песната се присетува Крсто

Зошто имавме така променлива пролет и лето?

Какво влијание имаше екстремно студената зима во САД и Канада

Манастирот Св. Димитрија, пет века закопан под земја

Уште една прошетка по Велес. Овој пат за манастирската црква која е посветена на Великомаченикот и воин Димитрија, која има интересна историја, се смета дека е изградена во XIV век

Семејното насилство во Велес во 2014-та во опаѓање

Најчеста причина психичкото растројство, најчести сторители мажите

Тоше Велев, алпинистичко освојување на Алпите

Ги освои Цумштајн и Триглав, во Италија и Словенија, но на вистински аплинистички начин

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »