Жито маркети за 8-ми март на жените од ,,Борка,, (фото)

Средствата кои биле планирани за одбележување на празникот на жената,Жито маркети ги подари на Здружението за борба против ракот "Борка".

Природната реткост, пештерите на Пешти, и пештерските цркви (фото)

Во карпестиот дел на Пешти има околу 80 пештери, но и пет пештерски цркви, што го прави овој предел единствен

Заменик министерката на МВР ја пофали велешката полиција, криминалитетот опаѓал

Раководството на СВР Велес ја информирало Петровска дека се подготвени да обезбедат фер и демократски услови

Дваесетина деца во велешките градинки користат бесплатен престој во оваа предучилишна установа

Оваа услуга се користи по два основа, проект за вклученост на децата Роми и за деца на самохран родител

Тони Јовиќ е избран за директор на ЈКП Дервен

Целиот работен стаж досега го мина во велешкото комунално претпријатие

Допатува од Хелсинки на Мегдан во Велес, за да проба бел грав на Чист понеделник

Секој прв понеделник после Прочка, во месноста Мегдан, во Велес, близу црквата Св. Пантелејмон, локалните жители организираат Чист понеделник

На Мегдан жените оро водеа,сега младите се срамат

Децениска традиција, која му одолева на годините

Мегдан и децениската традиција на Чист понеделник продолжуваат (фото)

Мегданчани останаа верни на традицијата и на гостите кои годинава беа во голем број, понудија бел грав

Годинава на 29-ти февруари не се роди новороденче во велешка Болница

Ако пред четири и пред осум години имало новороденчиња, годинава немаше

Велешките ученици учеа знаковен јазик

За прв пат надвор од Скопје ученици го учеа македонскиот знаковен јазик

Велешките извидници учествуваа на регионални средби на извидници во Бања Врујци

Учествуваа извидници од Хрватска, Македонија, Србија, Црна Гора и Босна Херцеговина

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »