Колку е светот мал, не знаел дека соседот му е роден брат

Двајца Канаѓани дадени на посвојување додека се уште биле сосема мали, откриле овие денови дека се браќа иако живеат во непосредно соседство на истата улица.

18 години откако велешанец стана првиот војник на АРМ

Панче Јамандиев е првиот војник на АРМ. Тој е велешанец. За овој историски настан по толку години скромно вели не сака за зборува. Дури и историјата по грешка го води дека се случил на 14-ти април.Неговото име веќе не споменува за овој голем миг.

Нови директори во музеjот и спортската сала

Градоначалникот по распишаниот конкурс ги именува новите први луѓе на институциите што се под локалната власт

Женска тепачка во Велес, бидејќи оговарале. Бла, бла , бла

Две велешанки ја натепале сосетката, оти нејзината ќерка ги озборувала. А потоа ќотек добила и таа.

В среда Дневник на средба со читателите

Дневник ги поканува заинтересираните читатели кои имаат прашања или сакаат да дадат предлог или совет, да повелат на средбите со уредништвото која е закажана за в среда со почеток во 18,30 до 19,30 во салата на Општина Велес.

Крај езерото Младост ќе се гради патека за прошетка

Ќе се уредува брегот на езерото Младост со изградба на пешачка патека, хортикултура и ќе се осветлува.Патеката предвидено е да биде долга 5,7 км а широка 2 м.

Кога првиот воз дојде во Велес и Македонија

Велес е првиот град во Македонија кога на денешен ден, уште пред 137 години возот засвири на железничката станица.Тогаш кај Саат кулата.

Источен петок Балаклија

Илјадници велешани го посетија манастирот Св Димитрија а малкумина од нив знаат дека негова слава е денот Источен петок Балклија. Што тој значи?

И сабота по лична карта, пасош и возачка

ТРМР веќе ве информираше дека секоја прва сабота за дел од државните јавни служби е работна.

Јагма за станови на Хабитат, три за еден

На распишаниот конкурс за распределба на седум стана, во населбата на Хабитат, лоцирани во населбата Тунел, аплицирале 21 семејство а постапката кој ќе ги добие е во тек.

Кога велосипедист е побрз од железницата

Во понеделникот попладне беше бинго да се влезе во возовите на Македонски Железници, бидејќи тие беа преполни со патници а малку иамше патнички вагони

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »