Јубилејната 25 генерација војници доброволци даде заклетва (фото)

За овие 8 години и 25 генерации, доброволно војска во редовите на АРМ, во велешката касарна, служеа околу 4 илјади војници

Викендов се одржа Февруарскиот поход (фото)

За три дена 50 учесници изодеа 20 км, од Богомила до Ораoв Дол

Првите Македонки кои го минаа патот на Св. Јаков, се велешанки (фото)

Душица Тодорова од Велес со тетка и Нора изодеа 800 ким за 37 дена, дел од модерниот аџилак во Европа

На чист понеделник на Мегдан (фото)

Вековната традиција продолжува

Зошто се верува дека црната мачка носи несреќа

Суеверија, раѓање на митот

Зошто и од кога носиме бурми?

Бурмите денес во светот претставуваат израз на љубов, но никој не може точно да одреди кога настанала оваа традиција.

Парична помош за настраданите од пожарот во Дворови

Пензионерите и учениците од ОУ Блаже Конески, во две одвоени акции собраа пари

Триесетина мигранти од Блискиот исток откриени во воз

Вчеравечер низ Шорка минала група од 50-тина бегалци. Тие повторно се вратија на патот кон ЕУ преку пругата на МЖ

Кошаркарскиот репрезентативец Брчков се ожени

Негова животна сопатничка е штипјанката Леона Здравева

Црвен картон за одговорните смртта на Тамара (фото)

Системот на лошите чичкови е виновникот за смртта на Тамара, порача нејзината мајка и побара нова Тамара не смее да се случи

Баење од секаква болест

Рецепт за лекување ама од пред еден век и повеќе..

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »