Гемиџиите тргнаа по Вардар

Стотина гемиџии тргнаа да пловат по Вардар во должина од 140 км, од Велес до Гевгелија. Тие четири дена ќе ја освојуваат реката, по стапките на велешките трговци од 19-тиот век кои со сплавови ја носеле стоката за Солун.

Македонец менаџира девет ресторани на најголемиот брод на светот

Многумина од младите од градов заминуваат да работат на брод. Ова е успешна приказна за еден македонец (не велешанец), кој работи на најголемиот брод на светот

Израелците и Палестинците се скараа за црквата во Витлеем, каде се родил Исус

Палестинците бараат УНЕСКО да ја прогласи Црквата на Христовото раѓање во Витлеем на окупираниот Западен брег, за загрозено светско наследство.Израел предупредува дека тоа би бил удар за еврејската држава.

Будва, лежалка поскапа од кревет

Туристите кои ќе дојдат во Будва, за изнајмување на лежалки и чадори за сонце на некои плажи ќе платат повеќе отколку што ќе ги чини ноќевањето, кое во приватното сместување чини од 8 до 15 евра.

Автобуската во Велес, без перони и со мирис на скара

Лоцирана под мостот Гемиџии, автобуската станица во градов е единствена по местоположбата

Кои се кандидатите за директор на ЈВП Лисиче

Дванаесет лица сметаат дека можат да го водат ова водостопанско претпријатие

Отворена Народна кујна во Градско

Тоа е 40-та во земјава и од нив се хранат 3.850 лциа. Во велешко има четири и тука дневен оброк добиваат 230 граѓани

Стојанов и натаму го нема, киднаперите ќе одговараат за грабнување

Икао минаа безмалку четири месеци од исчезнувањето на Ангел Стојанов Опашот, него го нема, па обвинителството ќе ги гони обвинетите татко и син за грабнување

Велешанецот Амбарков судеше во одбојкарската Евро лига

Освен што им судеше на најдобрите одбојкарски Европски селекции, со помош на Амбарков ќе имате единствена можност да го видите најголемиот музеј на ролјс-ројс во светот, во австриски Дорнбирн

Како мачорот Томче преживеа!!

Ова е вистинска приказна за мачорот Томче, приказна која значи триумф на хуманоста и пожртвуваноста, како и триумф на животот.

Ѓоре се врати во родното Ореше, ама на кратко

Неговото доаѓање беше заради потребите од реконструкција на убиството кое се случи пред 6,5 години

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »