Легнати полицајци и натаму ќе лежат по улиците

Легнатите полицајци остануваат и натаму по велешките улици, нема причина за нивно отстранување.

Азот, сообраќаен ќорсокак во центарот на Македонија

Азот со сообраќајница е поврзан само кон Велес, иако се граничи и со Прилеп, Кавадарци, Македонски Брод. Ваквата состојба нема наскоро да се промени, бидејќи надлежните велат регионалниот пат Богомила - Прилеп не е предвиден за градба

Васка Илиева 1923-2001

Овој 4-ти мај попознат е по смртта на Гоце Делчев, Јосип Броз Тито.. На други портали, изданија ќе прочитате повеќе за овие личности, но сепак овој ден да ве потсетам и на едно друго значејно име кое сигурно повеќето го знаат. Васка Илиева.

Како да се качите во возовите на МЖ за празник?

Македонски Железници продолжуваат на секој празник да возат со мал број патнички вагони, поради што на Железничката во Велес многу патници остануваат без превоз

И во Велес ќе се вее државното знаме

Каде? Читај во продолжение...

Има ли место каде во Велес може да се гради куќа?

Велес има 18.000 објекти за живеење, а стручњаците посочуваат дека од една четвртина до една третина од нив се дивоградби, чиј број се зголемува бидејќи нема плацови за легална градба

Општината виновна оти падна јасика и усмрти возач

Општина Велес ќе плати обештетување во висина од 40 илјади евра за смртта на велешанец.

У том Сомбору

Едногласно со 21 гласа ,,за,, советниците на Општина Велес ја донесоа одлуката да се збратими со општина Сомобор.

Кој недостига?

Зошто го нема ех градоначалникот Ордан Николовски на заедничкото табло?

Како да се отстранат подземните води на зградата кај театарот

Стручњаци ги констатираа пукнатините на поплавената зграда во Велес, но ги смируваат станарите дека таа не може да се сруши, а решението за отстранување на подземните води им го препуштаат на други институции

Колку е светот мал, не знаел дека соседот му е роден брат

Двајца Канаѓани дадени на посвојување додека се уште биле сосема мали, откриле овие денови дека се браќа иако живеат во непосредно соседство на истата улица.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »