Старите лица не се заборавени

Година дена на 60 стари лица од Велес, волонтерите од Црвениот крст им помагаа за полесен живот

Локалната власт потпиша документ за анти корупција

Таа е една од десетте општини во земјава која ќе работи на ова поле

Параклисот Св. Ѓорѓија пак ги отвори вратите, МПЦ го чествуваше св. Климент

Двата параклиса Св. Ѓорѓија и Св. Климент го собраа верниците

Најмногу алкохол пијат Луксембуржаните, најдебели се Унгарците, најмалку спортуваат Италијанците

Македонците пијат 3,7 литри. Дијабетис и астма во Европа ги има се повеќе а на порастот влијание има пиењето на алкохол, пушење, мрсна храна

Со новиот возен ред, утрински воз до Скопје

По барање на вработените воведен е ран утрински воз од Скопје до Велес и обратно, новина во новиот возен ред. ТРМР ви го донесува комплетниот возен ред од и кон Велес

600 фазани летнаа во велешките ловишта

Oва е дел до обврската со која Л.Д. Руен ја доби концесијата за користење на ловиштата во велешко

Погоди со коефициент 300 на обложувалница

Велешанец за уплатени 20 денари доби сто евра

Велес има многу пекари, ама само една фурна и тоа стара 120 години

Фурната ,,Кај Саздо,, е најстарата и единствена во Велес, со традиција од 120 години

Да се иселат времените објекти од Автобуска, за таа да добие нов лик

Ова е барањето на сопствениците на Автобуската станица од Велес, по реакциите на патниците дека таму нема услови за чекање

Предрасудите и архитектонски пречки, проблеми на лицата со инвалидитет

Лицата со инвалидност, бараат еднаков третман како и сите граѓани.И натаму тие имаат пречки, некои физички други со предрасудите за да стигнат до саканата цел. 3-ти декември Светски ден на лицата со инвалидитет

ЕУ комисијата пак со корпа за велешките преку гранични проекти

И вторите седум проекти со Грција на Велес, одбиени во Брисел

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »