120 илјади денари помош од локалната власт за семејството Калинови

Помогна и ГП Изгрев

Ѕид ми ѕидале девет мајстори па соѕидаа четири дуќани

Настанот е внатре во затворениот Пазар од Нова населба, каде се соѕидани влезовите и излозите во четирите дуќани кои имаат тапија за сопственост

Езеро Младост порибено со половина тон крап

Рибата е од ЗСР Бабуна, дел од нивната обврска со добивањето на концесијата

Парада на светилките и бесплатни презервативи, за заштита од ХИВ-СИДА

Оваа активност беше на младите од Црвениот крст од Велес

Потребен е Центар за рано откривање на церебралната парализа кај децата

3-ти декмеври Свеетски ден на лицата со хендикеп

Грижата за стари лица во домашни услови, продолжува

Наместо Црвениот крст, сега тоа го презема локалната власт

20 години јога друштво Велес

Низ сите нив луѓето не само што ја запознаваа јогата, се запознаваа и меѓусебно. Доаѓаа и ја откриваа духовноста иако живееме во материјален свет

Со велнес и музика од Сајмон и Гарфанкел одгледува крави

Тоа се најскапите говеда во светот - јапонските вагју. Се случува во Германија

Единствената жена хармоникаш во Македонија

Зорица Велковска, кавадарчанка, мажена во Велес ја руши половата бариера во музиката. Инструментот тежок 14 кг на сцената е со неа на нозе по еден час

Кој ги труе кучињата?

Отровот може да дојде и до деца и лица кои пребаруваат по контејнери. Отровот со кој кучето е отруено,,ланата,, може да биде кобен и за дете кое ќе го намириса од близина

Велешките специјалитети повторно во Вкусот на традицијата

Пелте и тиспиштија за сладокусците. За само едеен месец две претставувања на велешките жени пред македонската јавност

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »