Треба ли на камбанаријата од новата црква да има часовник

Дали е потребно на камбанаријата од црквата Св. Кирил и Методиј да има часовник ?

Одбележан Денот на Европа

Иако ја посакуваме никако да дојдеме во Европа, па затоа овој ден, 9-ти мај е добредојден да ја почуствуваме Европа кај нас.

Хабитат го исполнува животниот сон на дел од велешани

Привршува изградбата на дел од населбата Хабитат во Велес, наменета за семејства со ниски примања и млади брачни двојки.

Ќе врне ли за првомајскиот викенд

Сите не интересира какво ќе биде времето наредната сабота, недела и понеделник.

Велигден низ годините во Велес

Да се навратиме многу години наназад, кога Велигден беше семеен празник. Како и кога се вапсуваат јајца, кај кого и кога се оди на гости, на Св. Панетеле или Св Спас, како се обелекуваа децата со нови алишта.

Воскресение Христово (Велигден) Христос Воскресе

Зошто Јуда го предаде Христос? Кој му пресуди да биде распнат? Зошто Томо не веруваше? Што им рече Христос на војниците кои го распнуваа? За тајната вечера и друго во продолжение

Велигденско послание на Владиката Агатангел

Велигден е денот, кога треба слободно да пристапиме кон трпезата на радоста, зашто Христос навистина воскресна заради вечна веселба на сите Негови верни и посветени следбеници. Овој ден го создаде Господ за да се радуваме и да се веселиме во него.

За младиот херој, кој со сопствениот живот, го спаси животот на соученикот

Мухамед Али Јашари тинејџер од Кондово беше брутално убиен во училишниот двор во ГУЦ „Здравко Цветковски“ во Скопје. Не дочека да се радува на матурската вечер.

Денеска е Велики Петок

Настанот кој е поврзан со овој празник е Христовото распнување.

Денеска е Велики Четврток

Во четвртокот од последната недела на Христовиот живот на земјата е востановена животоносната тајна на Црквата, тајната на Евхаристијата.

Моите американски пријатели во Велес

Како и зошто Велес, Младинскиот парк пулсираа во боите на виножитото, во знакот на пријателството, пред Велигден а со Мировниот корпус и Филип Рикер во друштво

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233

АНКЕТА »

Дали користите велосипед во Велес?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »