Велешанец пропаднал во шахта и тешко се повредил

Инцидентот се случил на ул. Киро Ќучук

Вторник попладне, температурата во Велес се искачи на плус 40,7

Во 17ч. беа измерени +40,7 во сенка, тоа е највисоката температура измерена во градот годинава

Започнува масовен отстрел на дивата свиња, превентивно како мерка за спречување на болеста свинска чума а во шумите има забрана за движење

Директорот на агенцијата за храна Зоран Атанасов тврди дека масовниот отстрел нема да влијае врз опстанокот на дивата свиња, која ја имало премногу во Македонија

По 18-ти пат на климатска рехабилитација, во Михајлово беа велешките деца

Иако Министерството не ги помага велешките деца, со финасиска помош од Општина Велес 30-тина деца беа седум дена во Михајлово

Во неделата попладне во Велес измерени плус 40 степени под сенка

Во петокот и саботата измерени беа +39

Во Велес откриена спомен биста на Мирка Гинева

Умирам за нешто што верувам со сета душа, за поарен живот на другите а не на мојот, кажала пред стрелањето Гинева

Вардар среде лето како поток

Врнежи нема, реките Вардар и Бабуна под просек

Со кои градови Велес е поврзан со автобуски линии

Со автобус може да се патува кон Белград, Софија, Солун и Виена

Не со комбајни под далеководи, и не за наводнување во далекуводните траси

МЕПЦО апелира до земјоделците

Вонредно се чисти Дервенски поток и игралиштето

Комуналците чистат, дел од граѓаните фрлаат смет

Повеќе свежо овошје и зеленчук, помалку слатки и блага во храната на велешките деца оти има случаи на дебелеење

Разочарувачки е тоа што го наоѓаме во резултатите, оти дебелеењето е многу присутно кај велешките деца, светски тренд присутен кај нас -вели д-р Снежана Петрова

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »