Колку реки има во Македонија?

Вкупната пак должина на целата дренажна мрежа во Република Македонија -реки, рекички, потоци, повремени водотеци, долови и др.изнесува 48.300 km или повеќе од обемот на планетата Земја

Македонски традицонални свадбени обичаи

Пред свадбата и на самиот ден се прават обичаи кои имаат за цел, според народните верувања, да ги заштитат младите, да им донесат среќа и љубов и да ги соединат во едно семејство.

Подготвување јуфки, семејна традиција

Валентина Ристовска за велешани подготвува традиционални јуфки и тарана, изработени рачно на старински начин

Делницата од автопатот Скопје - Велес небезбедна

Велешки возачи сведочат дека за малку избегнале сообраќајка, како таа од понеделникот, кога автомобили возат во спротивна насока

Четворица жители на Градско нападнале со вила, срп и коса четворица емигранти од Сирија и ги ограбиле

Заработија кривични и притвор

Велешките сообраќајци превентивно за пропишана брзина

На возачите им се делени фалери и мирисни озонери

Коњ од старо железо како уметност

Дело на велешаните Димитар Пановски Глигор Митевски

Превалец се поврза со Велес со тротоар

Тротоарот е во должина од 650 м.

Откриен велешанец кој организирал кримучарење илегалци

Елвис Н. кој е во бегство и има распишано потерница, со камион превезувал 50 бегалци емигранти. Откако удрил во ендек побегнал а бегалците ги оставил. Настанот се случил Кумановско

Зелени и црвени беџови за учесниците во сообраќајот

Порака за подигнување на општата јавна свест за одговорно и безбедно функционирање во сообраќајот

Нова група емигранти на велешка железничка станица

Ова е трета група за десетина дена. МВР соопшти дека сите се вратени во Грција

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »