Нов парк во станбен комплекс УЗУС (фото)

Површината на паркот е 6 илјади м2, има патеки во должина од 670 метри, 20 канделабри, 20-тина клупи, детски реквизити и справи за вежбање

Стотина војници доброволци дадоа свечена заклетва (фото)

Оваа 39-та генерација војници е меѓу побројните последните години во велешката касарна

75 години слободен Велес (фото)

Слава им на загинатите борци и граѓани кои го дадоа животот за слободата

Градинката во Чашка со ново парно греење, донација од Полската Амбасада

Донацијата парно греење на пелети е вредна 8,5 илјади евра

Полициска станица Велес со нов командир, Трајче Алтанов

Алтанов во редовите на МВР е од 2001-та година

Младите Германци Флориан и Карина, една година жители на Велес (фото)

Двајца млади Германци дојдоа да работат во Маркарт Македонија,и живеат во Велес

Во велешкиот суд одбележан 25 октомври Европски ден на граѓанска правда (фото)

Отворен ден за посета на граѓаните. Гости учениците од Економска и Гимназија

По шести пат се возеше велосипедската тура „Питијада 2019“ (фото)

Учествуваа 250 велосипедисти рекреативци кои возеа по две патеки во должина од 44 км или 27 км

Командата за обука (КОД) со нов командант

Должноста од досегашниот командант на КОД, полковник Љубенчо Петровски ја прими бригадниот генерал Методи Хаџи Јанев кој досега беше командант на Полкот за специјални операции

ОУ Трајко Андреев не постои, но спомените останаа (фото)

Поранешните вработени од ОУ Трајко Андреев го одбележаа патрониот празник на училиштето 17 октомври

,,Есенските плодови на нашата трпеза,, за социјално ранливите категории семејства

Велешките пензионерки во хуманитарна мисија за помош на Светскиот ден на гладот

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »