Свештениците ја фарбаа оградата од новата црква

Осветувањето е закажано за 10-ти септември во 8 часот, со свечена литургија

Слаб интерес на велешани за проверка во избирачкиот список

Увид во избирачкиот список до 9-ти септември на полноќ. Засега без најава за независен кандидат за градоначалник или независна листа советници.

Црквата Св. Кирил и Методиј ќе се освети на 10-ти септември (видео)

Црквата е градена по проект на Тодор Паскали. Започна да се гради во мај 2006-тата

За ново вработувањата во ЈКП Дервен и Општина Велес

СДСМ –парите од граѓаните наместо за проекти се трошат за плати на непотребно вработени партиски членови наВМРО-ДПМНЕ. Општина Велес -новите лица се вработени согласно планот за вработување кој е донесен на Советот на Општина Велес

Би отишле ли во војна за сопствената земја

Изненадувачки најголеми патриоти во Европа се Финците, во светот Мароканците. Каде се Македонците? Истражување на Галуп

За квалитетот на работата на Основен суд Велес

Лани решени 4,4 илјади предмети поголемиот дел се предмети без правен лек на жалба

Одбележан Св. Пантелејмон, светец заштитник на Велес (фото)

Св. Пантелејмон ги штител велешани од болести и го спасил населението од епидемии кои се појавиле во Велес

Како Богомилчани си го спасија селото од огнот (фото)

Мештаните заедно со авионите и луѓето на ДЗС, вработени од ШС Бабуна и ТППЕ ја сопреа огнената стихија, која стигна до црква Св. Спас

Велес се празни, повеќе се отселуваат отколку што се доселуваат

Слична е состојбата и во соседните општини Градско и Лозово

И велешани дел од Стрип колонијата во Рашка Србија

Присутни биле претставници на стрип -школите од Лесковац, Врање, Белград, Велес и домаќинот Рашка

Приодот до дома по лична карта, соѕидан

Легалната врска на станарите од Крсте Мисирков бр.8 со светот локалната власт ја продаде и таму се изгради куќа

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »