Крштевање на езеро Младост

Тоа беше сторено од страна на Христијанско – адвентистичката црква

И со 86 години зад воланот

Томе Смилевски, највозрасниот возач во велешко

Ја подигнал пензијата од банка и исчезнал

Велешанецот Д.К (81 год) пријавен за исчезнат

Луѓето се подоцна влегуваат во брак

Луѓето влегуваат подоцна во брак насекаде низ светот. Во Македонија најчесто во брак се стапува на возраст од 25 до 29 години. Најдоцна во брак влегуваат Германците на 33.1 години, најрано жителите на Индонезија на 21.9 години

Свечена заклетва на 29-тата генерација војници доброволци (фото)

68 доброволци, меѓу нив пет девојки следните три месеци ќе престојуваат во велешката касарна

Двајца велешани Ѓоргиеви на врвовите Кастор и Монт Блан (фото)

И додека велешани се печеа на врелото сонце, двајца нивни сограѓани мака мачеа со снегот и мразевите на високите делови од Алпите

Честитки за Рамазан Бајрам

Поглаварот на ИВЗ Реџепи во бајрамската честитка наведува дека помина уште еден Рамазан, месец со многу жртвувања кои што верниците ги извршуваа доброволно и со многу љубов кон Господ

Гемиџиите допловија до Гевгелија (фото)

По 18-ти пат се одржа Вардарската регата на која имаше 120 учесници на 14 пловила

Триото Санта Морена по четири децении повторно пропеа

Петре Давчев, Петре Костов и Крсто Џгуров повторно, по 4,5 децени се заедно и пеат мексикански песни

Гемиџиите тргнаа по Вардар (фото)

120 учесници на 14 чамци до недела ќе пловат до Гевгелија. Годинава има гости од Шабац -Србија и Биело Поље -Црна Гора

Премиерот Димитриев на Ифтар вечера во Велес (фото)

На вечерата во Розе сала беа припадниците на муслиманската вероисповед од велешко

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »