Ристо Ивановски, лутиер

На неговите гитари свират многу македонски и светски музичари

Што се случува со младинците од Детските домови по полнолетството?

Каков е животниот пат на децата од Домот без родители, по напуштањето на оваа институција

Во село Горно Јаболчиште отворена пошта

Tаа ќе опслужува скоро 4.000 жители од селата Горно и Долно Јаболчиште

Посета на Германската амбасадорка на Гимназијата

Посета на класовите кои учат германски јазик

Имињата на велешките маала, друго толкување

Којник, Бузаана, Јурија, Прцорек, Јаниташ, поинакво толкување на имињата на овие велешки маала. Наш читател ни испрати и разгледница од велешкиот парк во 1963-та година, како тој тогаш изгледал

Промовирани зборникот и изложбата „Прогонувани, затворани и осудувани за самостојна Македонија‘‘

Во ликовниот салон во Велес беa промовирани зборникот и изложбата „Прогонувани, затворани и осудувани за самостојна Македонија‘‘.

Владиката Агатангел манастирот во Согле има огромно историско значење

Нема изгорено книги и икони, но затоа огнот ги уништи покуќнината, постелнината, машините

Во Долно Јаболчиште мајка го уби шестгодишниот син

Сосила го извлекла од домот, за да го застрела а потоа да бара спас за смртно ранетото дете

Кои се последните зборови на осудениците на смрт, пред погубувањето

Во Тексас ги снимиле последните зборови што ги зборуваат осудениците на смрт кога им даваат смртоносна инекција

Пат по вода долг 5,4 илјади км минат за 18 месеци

Италијанец едреше и веслаше 5.400 километри од Лондон до Истанбул по водните патишта на Европа за да го сврти вниманието кон одржлив туризам и животна средина

Каде се паркинзите од новите згради во центарот?

Велешани лути што новите згради во центарот не го решиле најболното прашање, паркинг простор, но што вели Законот. Има ли иднина за катна гаража во центарот на Велес.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »