Вицепремиерот Анѓушев за Илинден- Каква Македонија ќе изградиме, таква ќе ја имаме

Како вицепремиер задолжен за економски прашања Анѓушев на одбележувањето на Илинден се обрати од Пелинцe

Во село Иванковци започна да се гради црква

Ктитор на црквата Св. Тројца е Гроздан Илиески

Коњаниците на пат кон Крушево, минаа низ Велес (фото)

24 коњаника ја одржуваат децениската традицијата

Десет години изгорената гаража грд спомен за соседите

Лоша слика и спомен за соседството но и минувачите а опасност по децата кои играат во близина

Десетта групна крштавка на реката Бабуна (фото)

Чинот на крштевање е влезна врата на секој кој сака да го прифати христијанството. На реката Бабуна денес беа 37 верника

За долги пензионерски денови

По долги години работа, четворица вработени во локалната власт и пожарната заминаа во пензија

Шивачите се собраа за Петровден

Некои занаети одумирале, други се раѓале а занаетчиите од градот секогаш се дружеле

Нова зграда на Хабитат во Велес, за семејства со ниски примања (фото)

Ова е радосен момент за 12 семејства, кои претпоставувам по долги години исчекување, перипетии и голготи, денес добиваат свој дом кои ќе им го исполнат животот – рече вицепремиерот Анѓушев

Документи во МВР до крајот на летото во две смени

До лична карта, пасош, возачка дозвола, државјанство во работен ден од 8,30 до 20 часот

Со македонски пасош без виза може да се патува во 108 земји

Со македонски пасош без виза може да се патува во 108 земји, што ја рангира Македонија на 40. место во светот на годишната листа на „Паспорт индекс“

32-та генерација доброволци, 54 војници положија свечена заклетва

Министерката Шеќеринска незадоволна од бројот на војници доброволци. За 10 години досега доброволно војска отслужиле 4,8 илјади војници

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »